BOOKING
1-866-529-8116

Trip Advisor facebook page Francais English

De Tocht

YE and each of you are adjudged and sentenced to be carried back to the place from whence you boarded.
- Captain Herdman, President of the vice-admirality court 1722 (adapted)

De trip: De "Jolly Breeze of St. Andrews" vaart over de Passamaquoddy baai langs de zeehonden die daar bij laag tij op de rotsen liggen te zonnen, bij hoog tij zwemmen ze rond het schip, naar de walvissen. De visrijkdom van de voedingsgronden in de baai van Fundy is zo groot dat de walvissen er jaar na jaar terugkomen. Eenmaal tussen de eilanden komen de tuimelaars (een soort dolfijnen) en af en toe witte dolfijnen naar het schip kijken. Naast de walvissen en de dolfijnen is er ook een rijke schakering aan vogelsoorten te zien waaronder papegaaiduikers en adelaars, die met wat geluk te zien zijn terwijl ze voedsel verzamelen voor hun jongen, later in het jaar kun je de eerste jongen zien vliegen.

Jolly Breeze

Ondertussen houden we scherp uitkijk naar dwergvinvissen en vinvissen en in augustus en september ook bultruggen. Wanneer we de walvissen gevonden hebben vaart de "Jolly Breeze of St. Andrews" er heel langzaam en behoedzaam heen. Met wat geluk komt er een vlakbij aan de oppervlakte, soms zijn ze nieuwsgierig en komen ze een kijkje bij ons nemen. Soms ook duiken ze weg en komen elders weer boven. In dat geval vaart de "Jolly Breeze of St. Andrews" er weer langzaam naar toe. De "Jolly Breeze of St. Andrews" is voldoende groot om vrij heen en weer te kunnen lopen en bied voor iedereen vrij zicht.

Soms ook duiken ze weg en komen elders weer boven. In dat geval vaart de "Jolly Breeze of St. Andrews" er langzaam weer heen. De "Jolly Breeze of St. Andrews" is voldoende groot om vrij heen en weer te kunnen lopen en bied voor iedereen vrij zicht.

Jolly Breeze

Ethiek: Tijdens het walvisbezoek. De "Jolly Breeze of St. Andrews" is Walvisvriendelijk dat wil zeggen we houden voldoende afstand tijdens het walvisbezoek en benaderen de walvissen met respect, verstoren hun rust niet. Ook zo komen wij dichtbij genoeg om u een goed uitzicht op de walvissen te geven.

De "Jolly Breeze of St. Andrews" Onderhoudt radiocontact met de andere schepen in de baai van Fundy en werkt met ze samen om enerzijds snel bij de walvissen te kunnen zijn maar anderzijds door goede afspraken ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt bij de walvissen.

mouseovermouseover